Werkwijze

Voor een zo goed mogelijk startpunt is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Dit doet u door meerdere vragenlijsten in te vullen en ongeveer 1 tot 2 weken lang een voedingsdagboek bij te houden. Deze krijgt u via de mail toegestuurd en dient u naar hetzelfde mailadres terug te sturen.

Tijdens het eerste consult – het intakegesprek – worden deze gegevens besproken. Om een goede diagnose te krijgen voor het behandelplan maak ik gebruik van bloed- en ontlasting onderzoek. Tijdens het intakegesprek zal worden besproken welke kosten hier aan zullen verbonden. Wanneer ik de laboratoriumuitslagen binnen heb, wordt er een behandelplan gemaakt. Het tweede consult is na 3 tot 5 weken na het intakegesprek. (Dit komt omdat het aanvragen en zorgvuldig analyseren van de onderzoeken tijd vergt.) Aan de hand van alle gegevens maak ik een behandelplan (dit bestaat uit een voeding- en suppletieplan, en lifestyle- en bewegingsadviezen).

Tijdens het tweede consult bespreken we het behandelplan. (dit bestaat uit een voeding- en suppletieplan, en lifestyle- en bewegingsadviezen).

  • Eerst verminderen we ontstekingen, 
  • ondersteunen we de nieren, de lever en het lymfesysteem,
  • pakken we eventuele infecties in het lichaam aan,
  • elimineren we toxines
  • en vullen we het tekort aan
    voedingsstoffen (zoals mineralen en vitamines) aan.

We zullen tijdens de eerste ase om de 4 weken afspreken en met laboratoriumonderzoek monitoren hoe het behandelplan verloopt. Tijdens deze eerst fase zult u al de meeste veranderingen ervaren.

Tijdens deze fase gaan we het darm microbioom opbouwen om het immuunsysteem te verbeteren. U krijgt een nieuw suppletieplan. Indien nodig wordt het voedingsplan aangepast. Er wordt verder laboratorium onderzoek gedaan om te monitoren hoe het behandelplan verloopt. Dit wordt tijdens de consulten besproken.

In deze derde en laatste begeleidingsfase krijgt u een nieuw suppletieplan. Eventueel wordt het voedingsplan nog veranderd om het immuunsysteem te optimaliseren. Deze derde fase is de afrond fase; het is de bedoeling dat het lichaam sterker is geworden en u minder of geen klachten meer heeft. In deze fase zijn amper meer laboratoriumonderzoeken nodig.

Na ongeveer 8 tot 14 maanden begeleiding is het lichaam aangesterkt en heeft u voldoende inzicht gekregen hoe u uw lichaam moet onderhouden. U krijgt een nieuw voedingsplan en een nieuw suppletieplan mee, zodat u zelfstandig verder kunt. Indien u daar prijs op stelt, kunt u na 6 maanden of 1 jaar een afspraak maken om te controleren hoe het gaat. Dit is vrijblijvend.


Hoe ga ik te werk?

Voeding

Bij het hele behandeltraject staat voeding aan de basis. Ik ben gespecialiseerd in het opstellen van een veganistisch en glutenvrij voedingsplan. Met uw eigen inloggegevens kunt u online de lekkerste recepten vinden, een overzicht van voedingsproducten producten bij de grootste supermarkt ketens en nog veel meer praktische informatie om u zo goed mogelijk te begeleiden.

Supplementen

Naast voeding gebruik ik supplementen om onder andere het immuunsysteem en het lichaamseigen ontgiftingssysteem te ondersteunen. Daarnaast vullen supplementen tekorten aan in het lichaam. U krijgt een persoonlijk suppletieplan waarbij u zelf een gedeelte of alles online kunt bestellen.

Beweging

Beweging is absoluut noodzakelijk om lichaam en geest te ondersteunen. U krijgt bewegingsadvies op maat. Van topsporter tot kinderen en pubers in de groei. Van intensief sporten tot matige lichaamsbeweging. Alles op uw eigen niveau!

Lifestyle

Rust, regelmaat en het omgaan met stress zijn belangrijk voor een gezond lichaam. We bespreken uw persoonlijke omstandigheden, de zaken waar u het op dit moment moeilijk mee heeft of die u wilt aanpakken. Hieruit volgt een persoonlijk anti-stress advies.