Werkwijze

Extra ondersteuning door een online platform

Om u zo goed mogelijk te ondersteunen kunt u gebruik maken van een online platform. U kunt gebruik maken van:

  • Catalogus voor het boodschappen doen
  • Recepten (rond de 100)
  • Ademhalingsoefeningen
  • Handige website’s
  • Hoe u kunt fermenteren
  • Tips voor boeken en documentaires
  • En nog veel meer

Omdat u beter weet wat u moet doen en hoe u het kunt doen, is het makkelijker om ermee aan de gang te gaan. U wordt zo optimaal mogelijk begeleidt zodat we samen uw klachten zo optimaal mogelijk kunnen aanpakken en u beter weet wat u kunt doen.

Werkwijze

Ik maak standaard gebruik van een 4 fasen model. Hierdoor leert u stapsgewijs uw leefstijl aan te passen. Een nieuwe leefstijl en kennis over uw lichaam zodat u beter grip heeft om uw eigen gezondheid te verbeteren. 

Voor het intakegesprek krijgt u een vragenformulieren opgestuurd met een voedingsdagboek. Deze worden tijdens het intakegesprek besproken. Om een goede diagnose te krijgen voor het behandelplan maak ik gebruik van bloed- en ontlasting onderzoek. Aan de hand van uw klachten kijk ik welke onderzoeken er nodig zijn. Met alle gegevens maak ik een behandelplan (dit bestaat uit een voeding- en suppletieplan, en lifestyle- en bewegingsadviezen).

Fase 0

Fase 1

Tijdens het tweede consult bespreken we het behandelplan. (dit bestaat uit een voeding- en suppletieplan, en lifestyle- en bewegingsadviezen). In de maanden die volgen gaan we aan de volgende werken.

• Eerst verminderen we ontstekingen, 

• ondersteunen we de nieren, de lever en het lymfesysteem,

• pakken we eventuele infecties in het lichaam aan,

• elimineren we toxines

• en vullen we het tekort aan

voedingsstoffen (zoals mineralen en vitamines) aan.

 

Tijdens deze fase gaan we het darm microbioom opbouwen om het immuunsysteem te verbeteren. U krijgt een nieuw suppletieplan. Indien nodig wordt het voedingsplan aangepast. Tussen de afspraken zal nu meer tijd zitten. Het lichaam is sterker geworden waardoor u minder of geen klachten meer heeft. In deze fase zijn amper meer laboratoriumonderzoeken nodig voor controle.

Fase 2

Fase 3

Na ongeveer 8 tot 14 maanden begeleiding is het lichaam aangesterkt en heeft u voldoende inzicht gekregen hoe u uw lichaam moet onderhouden. U krijgt een nieuw voedingsplan en een nieuw suppletieplan mee, zodat u zelfstandig verder kunt. Indien u daar prijs op stelt, kunt u na 6 maanden of 1 jaar een afspraak maken om te controleren hoe het gaat. Dit is vrijblijvend.


Hoe ga ik te werk?

Voeding

Bij het hele behandeltraject staat voeding aan de basis. Ik ben gespecialiseerd in het opstellen van een veganistisch en glutenvrij voedingsplan. Met uw eigen inloggegevens kunt u online de lekkerste recepten vinden, een overzicht van voedingsproducten producten bij de grootste supermarkt ketens en nog veel meer praktische informatie om u zo goed mogelijk te begeleiden.

Supplementen

Naast voeding gebruik ik supplementen om onder andere het immuunsysteem en het lichaamseigen ontgiftingssysteem te ondersteunen. Daarnaast vullen supplementen tekorten aan in het lichaam. U krijgt een persoonlijk suppletieplan waarbij u zelf een gedeelte of alles online kunt bestellen.

Beweging

Beweging is absoluut noodzakelijk om lichaam en geest te ondersteunen. U krijgt bewegingsadvies op maat. Van topsporter tot kinderen en pubers in de groei. Van intensief sporten tot matige lichaamsbeweging. Alles op uw eigen niveau!

Lifestyle

Rust, regelmaat en het omgaan met stress zijn belangrijk voor een gezond lichaam. We bespreken uw persoonlijke omstandigheden, de zaken waar u het op dit moment moeilijk mee heeft of die u wilt aanpakken. Hieruit volgt een persoonlijk anti-stress advies.