Afvallen

Sporten is een belangrijk onderdeel bij het afvalproces. Maar voeding is voor afvallen vaak nog belangrijker. Minder eten en calorieën tellen is een manier om af te vallen. De vraag is alleen hoelang je dit wilt doen? Hetzelfde met een eiwit dieet. Dit houd je wellicht een paar maanden tot een paar jaar vol, en dan? Komen langzaam de kilo’s weer terug en kun je weer opnieuw beginnen. 

Wat heb je nu geleerd tijdens dit proces over je lichaam? 

Wanneer het afvallen niet lukt, kan het zijn dat één of meerdere problemen
in het lichaam het afvallen verstoren. Denk aan:

Wanneer het afvallen niet lukt, kan het zijn dat één of meerdere problemen in het lichaam het afvallen verstoren. Denk aan:

Al deze verstoringen kunnen ervoor zorgen dat het afvallen niet lukt. Tijdens de begeleiding zal er naast naar de voeding vooral gekeken worden naar de darmen. Gezonde darmen zorgen voor minder problemen in het lichaam waardoor het lichaam beter in staat is om gewicht te verliezen.

Aanpak en begeleiding

Aanpak en begeleiding

Je wordt begeleid in je voedingskeuze. Bij het opstellen van het voedingsplan maak ik gebruik van bloedonderzoek en in overleg darmonderzoek. Hieruit kunnen voedingsintoleranties voortkomen. Het voedingsplan wordt op jou afgestemd waarbij ik rekening houd met veganistisch, vegetarisch, gluten-arm, zuivel-arm en een noten-arm voedingspatroon (of indien andere aanpassingen).

Wanneer het je doel is om te stoppen of te minderen met je medicatie moet je dit in overleg doen met je huisarts of specialist.

Je krijgt lifestyle- en bewegingsadviezen om het lichaam te versterken en meer rust te creëren in het lichaam.

De voeding en eventuele supplementen zijn gericht op het volgende: