Buikpijn na het eten: waardoor komt dit?

Heb je direct na het eten last van steken in je buik, een opgezette buik, maagzuur of heb je al binnen een uur na het eten diarree? Dan klopt er iets niet. Het is een reactie van je maag en darmen op voeding waar je niet tegen kunt. Deze reactie noem je ook wel een intolerantie, niet te verwarren een allergie. Een allergie is een extreme reactie van het immuunsysteem waarbij je direct op voeding reageert. Een bekend voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een pinda-allergie. Bij deze allergie speelt de reactie direct op, de persoon wordt helemaal rood of krijgt ademhalingsproblemen.

Bij een voedselintolerantie heb je moeite met het verteren van bepaalde voeding. De eerste plek waar voeding terecht komt, is de maag. Als je een intolerantie hebt, weet de maag niet goed wat hij met de voeding aan moet. Dit kan voor verschillende klachten zorgen.

Wanneer je steeds voedingsproducten eet waar je niet goed tegen kunt, wordt de maag steeds gevoeliger. Het gevolg is dat je ook minder goed kunt tegen koud, te pittig of te scherp eten. De vertering in de maag en darmwerking verloopt steeds slechter. Als je hier niks tegen doet, kan dit leiden tot chronische buikpijn.

Het is dus belangrijk om onderzoek te doen naar de voeding waar je intolerant voor bent. Als je dat weet, los je je buikproblemen zo op. Je vermijdt deze voeding voortaan en je kunt je darmen ondersteunen met vitamines en plantenextracten. Zo kan de vertering weer op gang komen. Je maag en darmen komen weer tot rust, waardoor de klachten verminderen of helemaal verdwijnen.

Vaak wordt buikpijn veroorzaakt door verkeerde voeding. Het kan soms een hele uitdaging zijn om erachter te komen welke voeding dit veroorzaakt. Door bloed en ontlasting te laten onderzoeken, heb ik veel mensen geholpen een antwoord te krijgen op deze vraag. Heb jij soortgelijke klachten en wil je ook graag antwoorden? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Dan bespreken we samen op welke manier ik je kan helpen om van je klachten af te komen.

Geef een reactie