Als orthomoleculair therapeut kijk ik of belangrijke bouwstoffen in de juiste mate aanwezig zijn en goed worden opgenomen. Ook kijk ik of organen en cellen correct met elkaar communiceren en of de afvalstoffen jouw lichaam goed verlaten. In vaktermen ook wel: Een orthomoleculair arts kijkt naar de biochemische processen in het lichaam. Ik onderzoek op wetenschappelijke basis welke verstoring jouw klacht veroorzaakt met behulp van een uitgebreid laboratorium onderzoek. Op basis van de uitslag pakken we samen de oorzaak aan, zodat jouw lichaam weer in balans komt en de klachten verdwijnen.

Voeding is de basis van de behandeling van lichamelijke klachten. Daarnaast weet een orthomoleculair arts alles over de werking van vitamines, mineralen, essentiële suikers, vetzuren, plantextracten en paddenstoel extracten op het lichaam. Ik kijk niet naar de calorieën die je binnenkrijgt, maar vooral naar jouw eetmomenten; wat eet je en waarom eet je dat? In de orthomoleculaire therapie wordt veel verder gekeken dan de welbekende schijf van 5 die veel diëtisten gebruiken.

Laboratoriumonderzoek is de basis van al mijn behandelingen. Meten is weten. Tijdens deze onderzoeken wordt er veel meer en vooral andere onderzoeken gedaan dan bij de huisarts en het ziekenhuis. Je krijgt daarom meer antwoorden op de vraag waarom een bepaalde klacht is ontstaan en belangrijker nog: hoe je de oorzaak moet aanpakken.

De oorzaak van de klacht pakken we dan samen aan. Je gaat bijvoorbeeld de tekorten in je lichaam aanvullen of – in het geval van een intolerantie – we stellen een voedingsplan samen zodat je de voeding waar intolerant voor bent, niet meer binnenkrijgt.

Als orthomoleculair therapeut maak ik graag gebruik van een holistische aanpak waarbij ik kijk naar voeding, lifestyle, beweging en de supplementen, de basis van een goede gezondheid.

JustJordy Logo Header / Onderzoek / Ontlastingsonderzoek / Verkoudheid / Orthomoleculair therapeut / Buikpijn

Wil je aan de gang met jouw gezondheid?

 Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Laten we samen kijken wat orthomoleculaire therapie voor jou kan doen.