Vermoeidheid, minder energie & slaapproblemen

Vermoeidheid. Wanneer het lichaam dag in, dag uit onder grote stress staat, verbruikt het veel vitamines en mineralen. Hierdoor kan het lichaam tekorten krijgen. Hormonen worden minder aangemaakt. Hierdoor ontstaan verstoringen.

Door je voedingspatroon aan te passen is er heel veel mogelijk. Vaak eten mensen de verkeerde producten, zelfs als ze denken als ze gezond bezig zijn. Zo kunnen zuivelproducten, salades en zuidvruchten (mango, banaan) een negatief effect hebben op je energie.

Naast stress en een verkeerde voedingskeuze kan vermoeidheid door een tekort aan mineralen en vitamines worden veroorzaakt. Ter ondersteuning is hier veel mogelijk. Zelfs bij vermoeidheid wat meer op een burn-out lijkt. 

Slaapproblemen​

Hulp bij vermoeidheid

Meer dan een miljoen mensen in Nederland hebben last van slaapproblemen. In slaap komen, doorslapen, ’s nachts steeds wakker worden of niet uitgerust wakker worden zijn vervelende klachten. Vaak worden slaapproblemen door stress veroorzaakt, maar een verstoring van de darmen kan ook de oorzaak zijn. Wanneer je alles hebt geprobeerd en er maar niet achter komt waardoor het slechte slapen worden veroorzaakt, zou een voedingsintolerantie, een overactief immuunsysteem, vitamine (B6, B11 en/of b12) tekort of een hormoon verstoring (melatonine aanmaak) dit kunnen veroorzaken. De darmen staan hierbij aan de basis. Wanneer de oorzaak uit de darmen komt, is er veel mogelijk om de klachten die bij de slaapproblemen horen aan te pakken. 

Aanpak en begeleiding

Aanpak en begeleiding

Je wordt begeleid in je voedingskeuze. Bij het opstellen van het voedingsplan maak ik gebruik van bloedonderzoek en in overleg darmonderzoek. Hieruit kunnen voedingsintoleranties voortkomen. Het voedingsplan wordt op jou afgestemd waarbij ik rekening houd met veganistisch, vegetarisch, gluten-arm, zuivel-arm en een noten-arm voedingspatroon (of indien andere aanpassingen).

Wanneer het je doel is om te stoppen of te minderen met je medicatie moet je dit in overleg doen met je huisarts of specialist.

Je krijgt lifestyle- en bewegingsadviezen om het lichaam te versterken en meer rust te creëren in het lichaam.

De voeding en eventuele supplementen zijn gericht op het volgende: