Over orthomoleculair therapeut Jordy Nolten​

Ik ben Jordy. Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe wanhopig je kunt worden als je klachten maar niet weggaan. Toen ik 16 jaar oud was, had ik al last van darmproblemen, buikklachten, bloed bij mijn ontlasting en ik sliep erg slecht. Artsen konden de oorzaak maar niet vinden en ik was bang dat de klachten gewoon bij me hoorden en nooit meer weg zouden gaan.

Mijn broer had een brede interesse in gezondheid en sport en zijn enthousiasme werkte aanstekelijk. Ik ging ook sporten en gezonder eten en al snel merkte dat mijn klachten minder werden. Dat smaakte naar meer! Dit was de start van een reis die bij elkaar 10 jaar duurde. Ik leerde steeds meer over hoe processen in het lichaam werken, de basisprincipes van voeding en de impact die de juiste bouwstoffen op je lichaam hebben.

Na een intolerantie bloedtest bleek mijn lichaam inderdaad intolerant te zijn voor bepaalde voeding, dat bleek de oorzaak te zijn van mijn klachten. Ik paste mijn voedingspatroon aan en al snel was ik klachtenvrij!

Door mijn interesse in het menselijk lichaam deed ik eerst een biologieopleiding en ben zelfs enige tijd docent geweest. Tijdens die periode was ik dagelijks bezig met het menselijk lichaam, voeding en gezondheid. Ik besloot mijn passie te volgen en een kleine carrière switch te maken naar orthomoleculair arts. Inmiddels heb ik een hele rits opleidingen op mijn naam staan.

“Mensen zijn op zoek naar antwoorden over de oorzaken van hun klachten. Als ervaringsdeskundige heb ik inmiddels 10 jaar ervaring en met die ervaring wil ik graag mensen helpen om van hun klachten af te komen. Zo hoeven zij niet dezelfde jarenlange reis af te leggen als ik heb gedaan.”

Jordy

Ik houd mij voornamelijk bezig met maag- en darmklachten. Wanneer er in de darmen verstoringen zijn kan dat ook zorgen voor buikklachten (diarree, winderigheid, DPS), vermoeidheid, verminderde energie, slaapproblemen, huidproblemen (eczeem & psoriasis), hart– en vaatziekten (verhoogd cholesterol & bloeddruk) en hormoonproblemen (overgangsklachten). ⁠

Nu is het jouw beurt. Met welke klachten stoei jij al een tijd en waar wil jij graag vanaf komen? Vul het contactformulier in en laat het me weten. Ik help je graag!

Groetjes, Jordy