Over Jordy

Herken je dit?

Je wilt gezonder leven maar weet niet waar en hoe je moet beginnen? Heb je last van kwaaltjes zoals vermoeidheid, slecht slapen, darmproblemen, weinig concentratie en weet je niet hoe je hier vanaf komt? Wil je niet meer diëten maar liever een gezondere leefstijl aanleren? Wil je op een prettige wijze worden begeleid, met oog voor wie jij bent?

Pak de oorzaak aan

Veel mensen hebben deze en veel meer vragen maar weten niet goed hoe ze dit kunnen oplossen. Wil je weten waarom je pilletjes en zalfjes van de huisarts krijgt? Wat de oorzaak van jouw klachten is? Dan ben je bij mij aan het goede adres! Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van de symptomen. 

Wie ben ik en hoe werk ik?

Mijn naam is Jordy Nolten. Ik ben eigenaar van JustJordy. Ik help mensen met hun klachten vanuit een orthomoleculaire ondersteuning, zodat de oorzaak van de klachten wordt aangepakt. Ik help je om het uiteindelijk zelf te kunnen: om jouw leven beter in de hand te hebben, met nadruk op jouw gezondheid. Naast het behandelen van de klachten leer ik je alles wat je weten moet over voeding en welke voedingsstijl bij jouw past. Iedereen is uniek en heeft zijn of haar eigen voedingsstijl. Samen kijken we wat bij jouw hoort, in jouw eigen tempo, met mijn begeleiding op maat.

Mijn visie en kijk op voeding

‘Laat voeding uw medicijn zijn’. Deze uitspraak van Hippocrates kan in mijn ogen beter worden toegepast. Aan de ene kant is er steeds meer kennis beschikbaar over voeding en leefstijl, en tegelijkertijd is er ontzettend veel onduidelijkheid over wat nu het beste uitpakt voor een individu. Door de bomen ziet menigeen het bos niet meer. De ene dag is een ei goed voor u, de volgende dag is het weer verboden. Hoe zit het nou echt in elkaar? Ik leg je uit wat de basis is. Ik leer je om niet afhankelijk te zijn van allerlei diëten en andere hypes. Om kennis op te doen over gezonde en toch laaggeprijsde producten die je gewoon uit de supermarkt, bio-winkel of markt kunt halen. Ik leer je te begrijpen waarom iets goed voor je is en wat niet. Door deze informatie krijg je kennis en keuzes zodat jezelf een langdurig gezonde leefstijl kunt ontwikkelen. Ik zorg ervoor dat jouw nieuwe, gezonde leefstijl net zo gewoon en alledaags wordt als de leefstijl die je wilt veranderen en waar je onbewust al jaren mee zit en wilt veranderen.

Ik ben zelf ervaringsdeskundige

Van jongs af aan keek ik altijd al op de etiketten van verpakkingen om te kijken waar het van gemaakt was. Vanaf mijn zestiende nam ik amper meer frisdrank en snoep. Alleen in het weekend at ik chips. Daarnaast at ik nog wel veel standaard producten zoals brood, aardappelen, zuivel en vlees. Vanaf mijn 21e at ik amper meer brood, pasta, aardappelen, rijst en zuivelproducten. En vanaf mijn 23e eet ik voor 95% veganistisch en glutenarm. Ik heb veel meer energie, geen darmklachten, goede stoelgang en een betere nachtrust. Eerst dacht ik dat de klachten bij mij hoorden en dat ik er nooit vanaf zou kunnen komen – totdat ze weggingen door de verandering in voedingspatroon. Die gezonde leefstijl heb ik dus zelf aangeleerd. Ook ik ben ervaringsdeskundige.