Werkwijze

Extra ondersteuning door een online platform​

Mijn werkwijze gaat verder dan offline ondersteuning. Om je zo goed mogelijk te ondersteunen, kun je gebruik maken van een online platform. Je kunt gebruik maken van:

Werkwijze

3 fasen model

Ik maak standaard gebruik van een 3 fasen model. Hierdoor leer je stapsgewijs jouw leefstijl aan te passen.
Een nieuwe leefstijl en kennis over jouw lichaam zodat je beter grip heeft om jouw eigen gezondheid te verbeteren.
Ik maak standaard gebruik van een 3 fasen model. Hierdoor leer je stapsgewijs jouw leefstijl aan te passen. Een nieuwe leefstijl en kennis over jouw lichaam zodat je beter grip heeft om jouw eigen gezondheid te verbeteren.

Voor het intakegesprek krijg je een vragenformulier opgestuurd met een voedingsdagboek. Deze worden tijdens het intakegesprek besproken. Om een goede diagnose te krijgen voor het behandelplan maak ik gebruik van bloed- en ontlasting onderzoek. Aan de hand van jouw klachten kijk ik welke onderzoeken er nodig zijn. Met alle gegevens maak ik een behandelplan (dit bestaat uit een voeding- en suppletieplan, en lifestyle- en bewegingsadviezen).

Start

Informatie
verzamelen

Fase 1

Problemen in het
lichaam aanpakken

Tijdens het tweede consult bespreken we het behandelplan. (dit bestaat uit een voeding- en suppletieplan, en lifestyle- en bewegingsadviezen). In de maanden die volgen gaan we aan de volgende punten werken.

Tijdens deze fase gaan we het darm microbioom opbouwen om het immuunsysteem te verbeteren. Je krijgt een nieuw suppletieplan. Indien nodig wordt het voedingsplan aangepast. Tussen de afspraken zal nu meer tijd zitten. Het lichaam is sterker geworden waardoor je minder of geen klachten meer heeft. In deze fase zijn amper meer laboratoriumonderzoeken nodig voor controle.

Fase 2

Opbouwen en
optimaliseren

Fase 3

Onderhoud

Na ongeveer 6 tot 10 maanden begeleiding is het lichaam aangesterkt en heb je voldoende inzicht gekregen hoe jij jouw lichaam moet onderhouden. Indien je daar prijs op stelt, kun je na 6 maanden of 1 jaar een afspraak maken om te controleren hoe het gaat. Dit is vrijblijvend.

Werkwijze: Hoe ga ik te werk?

Voeding

Bij het hele behandeltraject staat voeding aan de basis. Ik ben gespecialiseerd in het opstellen van een veganistisch en glutenvrij voedingsplan. Met jouw eigen inloggegevens kun je online de lekkerste recepten vinden, een overzicht van voedingsproducten producten bij de grootste supermarktketens en nog veel meer praktische informatie om je zo goed mogelijk te begeleiden.

Supplementen

Naast voeding gebruik ik supplementen om onder andere het immuunsysteem en het lichaamseigen ontgiftingssysteem te ondersteunen. Daarnaast vullen supplementen tekorten aan in het lichaam. Je krijgt een persoonlijk suppletieplan waarbij u zelf een gedeelte of alles online kunt bestellen.

Beweging

Beweging is absoluut noodzakelijk om lichaam en geest ondersteunen. Je krijgt bewegingsadvies op maat. Van topsporter tot kinderen en pubers in de groei. Van intensief sporten tot matige lichaamsbeweging. Alles op jouw eigen niveau!

Lifestyle

Rust, regelmaat en het omgaan met stress zijn belangrijk voor een gezond lichaam. We bespreken jouw persoonlijke omstandigheden, de zaken waar u het op dit moment moeilijk mee heeft of die u wilt aanpakken. Hieruit volgt een persoonlijk anti-stress advies.