Verlaagde weerstand

We hebben allemaal wel eens een verlaagde weerstand. Maar als het iets structureels wordt, is het een ander verhaal. Je bent om de zoveel tijd ziek, bent erg gevoelig voor infecties of heeft een griep die maar niet weggaat. Vroeg in de herfst begint het al en het lijkt niet weg te gaan. En als het bijna weg is, krijg je weer iets anders onder de leden. 

Een verlaagde weerstand heeft verschillende redenen. Denk bijvoorbeeld aan:

Een verlaagde weerstand heeft verschillende redenen. Denk bijvoorbeeld aan:

Wil je een sterker immuunsysteem, minder snel ziek worden en sneller herstellen? Of wil je meer grip over je gezondheid? Kom dan in actie. Er is meer mogelijk dan je denkt. Door het lichaam op verschillende manieren te ondersteunen, versterkt je immuunsysteem en weet je beter wat je kunt doen om dit te blijven ondersteunen.

Aanpak en begeleiding

Aanpak en begeleiding

Je wordt begeleid in je voedingskeuze. Bij het opstellen van het voedingsplan maak ik gebruik van bloedonderzoek en in overleg darmonderzoek. Hieruit kunnen voedingsintoleranties voortkomen. Het voedingsplan wordt op jou afgestemd waarbij ik rekening houd met veganistisch, vegetarisch, gluten-arm, zuivel-arm en een noten-arm voedingspatroon (of indien andere aanpassingen).

Wanneer het je doel is om te stoppen of te minderen met je medicatie moet je dit in overleg doen met je huisarts of specialist.

Je krijgt lifestyle- en bewegingsadviezen om het lichaam te versterken en meer rust te creëren in het lichaam.

De voeding en eventuele supplementen zijn gericht op het volgende: