Ondersteuning bij zwangerschap en vruchtbaarheid

Heb je een kinderwens en lukt het niet om zwanger te worden? Zit je hierdoor in een medisch traject zoals IVF wat ook niet lukt? Je bent niet de enige die hier mee heeft te maken. Rond de 15% van de stellen die een kinderwens hebben heeft vruchtbaarheidsproblemen. Zaken zoals voeding, hormonen, levensstijl-, genetische factoren, kwaliteit van de sperma en stress kunnen hier invloed op hebben. Samen kijken we of er op de verschillende gebieden verbeteringen mogelijk zijn. Dit kan de kans op zwangerschap vergroten.

Het is geweldig om op de natuurlijke manier zwanger te worden. Maar soms is een medische traject nodig om zwanger te raken. Tijdens zwangerschapstrajecten kan ik ondersteunen om je kans om zwanger te worden te vergroten.

 

Wanneer het afvallen niet lukt, kan het zijn dat één of meerdere problemen in het lichaam het afvallen verstoren. Denk aan:

Al deze verstoringen kunnen ervoor zorgen dat de vruchtbaarheid laag is en de kans op een goede zwangerschap laag is. Tijdens de begeleiding zal er naast naar de voeding vooral gekeken worden naar de darmen, lever en hormonen. 

Aanpak en begeleiding

Aanpak en begeleiding

Je wordt begeleid in je voedingskeuze. Bij het opstellen van het voedingsplan maak ik gebruik van bloedonderzoek en in overleg darmonderzoek. Hieruit kunnen voedingsintoleranties voortkomen. Het voedingsplan wordt op jou afgestemd waarbij ik rekening houd met veganistisch, vegetarisch, gluten-arm, zuivel-arm en een noten-arm voedingspatroon (of indien andere aanpassingen).

Wanneer het je doel is om te stoppen of te minderen met je medicatie moet je dit in overleg doen met je huisarts of specialist.

Je krijgt lifestyle- en bewegingsadviezen om het lichaam te versterken en meer rust te creëren in het lichaam.

De voeding en supplementen zijn gericht op het volgende: