Vergoeding

Ik ben aangesloten bij de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Wanneer u aanvullend verzekerd bent, kunt een gedeelte van de kosten vergoed krijgen. Klik op de link hieronder of uw zorgverzekering hier ook onder valt.

MBOG overzicht Zorgverzekeraars 2019

 

MBOG 4

Vergoedingen van bloed- en ontlasting onderzoeken

Bloed/ontlastingsonderzoeken die niet door een huisarts of medisch specialist worden aangevraagd worden niet vergoed uit uw basis- of aanvullende verzekering. Voordat ik een behandelplan ga opstellen laat ik namens u een laboratoriumtest (het bloed- en/of ontlastingsonderzoek) uitvoeren die niet wordt vergoed en die voor uw eigen rekening is. Hierdoor heb ik een beter startpunt voor de behandeling wat uiteindelijk tijd en geld kan besparen voor u.

Er zijn twee uitzonderingen van die wel deels bloed- en ontlasting onderzoeken vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Dit zijn de verzekeraars ONVZ en VVAA.

Vergoeding uitleg

De vergoeding van consulten worden in de aanvullende zorgverzekering geregeld. Het is een eis dat het consult door een arts of erkend therapeut wordt uitgevoerd en dat deze is aangesloten bij een beroepsverzekering, bijvoorbeeld de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Aansluitend heeft u meestal te maken met drie voorwaarden:

  1. Een maximumvergoeding per consult, bijvoorbeeld 45 euro per consult
  2. Een tijdsgebonden eenheid, namelijk maximaal één consult per dag
  3. Een maximaal bedrag, bijvoorbeeld 600 euro per jaar.

n.b. Kijkt u zelf vooraf na welke voorwaarden uw eigen ziektekostenverzekering hanteert. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met de verzekeraar zelf of zie de eerdere link die bovenaan staat van de MBOG.

Voorbeelden vergoeding van verschillende consulten

Omdat hier het voeding- en behandelplan moet worden gemaakt worden hier de meeste kosten gemaakt.

 

Hier een voorbeeld waarbij nog 2 verschillende onderzoeken zijn gedaan. In de meeste gevallen is het zelfs zo dat er maar 1 nodig.

Vergoeding behandelingen

Consulten, het orthomoleculaire voeding- en behandelplan en de interpretatie kosten van het laboratoriumonderzoek kunnen voor een deel vergoed worden als u aanvullend bent verzekerd. U kunt dit zelf vooraf nakijken. Zie de eerdere link die bovenaan staat van de MBOG.

Vergoeding supplementen

Supplementen die worden voorgeschreven worden niet vergoed door de verzekering, ook niet wanneer u aanvullend verzekerd bent. De supplementen zijn dus voor uw eigen rekening.