Vergoeding

Vergoedingen van bloed- en
ontlasting onderzoeken

Lees alles over een eventuele vergoeding. Bloed/ontlastingsonderzoeken die niet door een huisarts of medisch specialist worden aangevraagd worden niet vergoed uit jouw basis- of aanvullende verzekering. Voordat ik een behandelplan ga opstellen laat ik namens jou een laboratoriumtest (het bloed- en/of ontlastingsonderzoek) uitvoeren die niet wordt vergoed en die voor jouw eigen rekening is. Hierdoor heb ik een beter startpunt voor de behandeling wat uiteindelijk tijd en geld kan besparen voor u.

Er zijn twee uitzonderingen van die wel deels bloed- en ontlasting onderzoeken vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Dit zijn de verzekeraars ONVZ en VVAA.

Vergoeding behandelingen​

Consulten, het orthomoleculaire voeding- en behandelplan en de interpretatie kosten van het laboratoriumonderzoek kunnen voor een deel vergoed worden als je aanvullend bent verzekerd. Je kunt dit zelf vooraf nakijken. Zie het overzicht van MBOG zorgverzekeraars 2021.

Vergoeding supplementen

Supplementen die worden voorgeschreven worden niet vergoed door de verzekering, ook niet wanneer je aanvullend verzekerd bent. De supplementen zijn dus voor jouw eigen rekening.