Bio-winkels en restaurants

JustJordy's tips

Biologische en ecologische producten kun je bij de supermarkt halen of bijvoorbeeld bij Ekoplaza. Maar er zijn ook andere, kleinschalige bedrijven waar je naartoe kunt gaan. Hieronder staan een aantal voorbeelden van bio-winkels en restaurants die biologische en ecologische producten aanbieden die je helpen bij een gezonde leefstijl.

Biologische winkels (Bio-winkels)

De Lepelaar Sint Maarten

Biologisch en ecologisch tuinbedrijf dat zelf groente en fruit teelt en inkoopt. Er wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de producten. Daarnaast kun je ook brood, droogwaar en producten uit de koeling kopen (bestellen) in de winkel. Er is nog een koeling met veel verschillende vers, zuivel en andere producten.

Reformhuis Tuitjenhorn

Winkel met biologische en ecologische producten. Groente, fruit, droog waren, houdbare producten, diepvries, vers brood, gebak en nog veel meer. Je kunt producten bestellen en er is een groot assortiment met supplementen.

Voeg je header hier toe

Restaurants (lunchrooms)

Tegenwoordig zijn er steeds meer restaurants (lunchrooms) die rekening houden met vegetarische, veganistische, glutenvrij of notenvrije voedingspatronen van mensen. Helaas staan er dan vaak maar één of enkele gerechten op de kaart.  Hieronder staan voorbeelden van restaurants (lunchrooms) die wel een uitgebreide kaart hebben. Hierdoor kun je toch makkelijk buitenhuis lunchen.

Echt Alkmaar (en Bergen)

Lunchroom midden in Alkmaar met biologische en lokale producten. Je kunt vegetarisch, veganistisch, gluten-vrij/arm, lactose-vrij/arm en noten vrij gerechten bestellen. Ze denken graag mee en hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding. Dikke aanrader!

Soepp Alkmaar

Restaurant in hartje Alkmaar. Er wordt met alle wensen rekening gehouden en men biedt veel veganistische producten aan. Alles wordt vers gemaakt en dat proef je! Een goede prijs-kwaliteit verhouding en leuk om ’s avonds uit eten te gaan.

Vers Alkmaar

Een leuk restaurant naast het station waar je veganistische, vegetarisch en glutenvrij kunt eten. Ze houden rekening met jouw intolerantie. Perfect om af te halen!